Drie inpandige warmtewisselaars in Bennekom voor pluimveebedrijf Dickenes

Vleeskuikenouderdieren

In 2014 is het bedrijf van Joop & Ike Steenbergen uitgebreid door de verlenging van 2 bestaande stallen. Dit om in totaal 39.000 vleeskuikenouderdieren te houden.

Warmtewisselaar

Tijdens deze verlenging zijn beide stallen voorzien van een Van de Glind warmtewisselaar. Na toetreden van Jan van den Heuvel is het bedrijf VOF Pluimveebedrijf Dickenes ontstaan en is er eind 2015/begin 2016 een nieuwe stal gerealiseerd die eveneens voorzien is van eenzelfde type wisselaar. Totaal kunnen er op het bedrijf nu 55.000 moederdieren worden gehouden

Gebruik wisselaar

Tijdens de eerste rookproeven is al gebleken dat de wisselaar een constante en mooi verdeelde luchtstroom de stal in brengt. De efficiëntie van de wisselaar ligt grotendeels boven de 80%.

Het klimaat is afgelopen jaren erg constant gebleven. Dit jaar wordt de wisselaar voor het eerst van binnen schoongemaakt. Na 5 jaar gebruik heeft zich slechts een kleine stoflaag opgebouwd op de slangen en is het rendement nog steeds zeer constant.

Buissysteem

De lucht wordt door een buissysteem met gaten onder de inrichting gebracht over de gehele lengte van de stal. De warme lucht stroomt vervolgens over de mestput onder de beun door richting het pad. De lucht wordt op deze wijze over de gehele lengte van de stal evenredig verdeeld.

Stofzuiger

De uitgaande stallucht wordt gefilterd d.m.v. een filterdoek voordat deze de wisselaar in gaat. Op dit filterdoek is een stofzuigersysteem geplaatst welke het doek schoon maakt en de efficiëntie van de wisselaar hoog houdt. De afgezogen stof wordt in zakken geblazen die via een liersysteem geleegd kunnen worden.

De inkomende verse lucht wordt gefilterd via een filterwand geplaatst na de ventilator (en voor de warmtewisselaar). Dit filter voorkomt vervuiling van het inwendige oppervlak van de slangen.

Overtuigd van onze kwaliteiten?

Heeft u interesse gekregen in een van onze producten of wilt u graag informatie voor uw verbouwproject, renovatieproject of nieuw te bouwen stal? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.