In mei 2021 zijn er een tweetal warmtewisselaars en een nevel(koeling)systeem geplaatst bij de nieuw gebouwde stallen van pluimveebedrijf Beek. De stal is gebouwd volgens het driesterren beter leven keurmerk.

Warmtewisselaars en mestbandbeluchting

De twee stallen zijn voorzien van een Airhouse warmtewisselaar. De warmtewisselaars verwarmen op een milieubewuste manier de stal. De oude lucht wordt uit de stal gezogen en de nieuwe verse lucht wordt de stal en mestband ingeblazen. Doordat de verse lucht ook de mestband op wordt geblazen – is de mest gemakkelijk en droog af te voeren.

Nevelkoeling systeem in stal

Daarnaast is er een vernevel systeem ingebouwd in de warmtewisselaar. Het systeem zorgt dat de luchtvochtigheid niet stijgt, maar dat er wel voldoende wordt verkoeld. Dit is juist erg bevorderlijk voor de hennen tijdens de warme dagen.

Benieuwd naar het eindresultaat?

Tijdens de (online) open dag van pluimveebedrijf Beek hebben we meer verteld over de installatie van de warmtewisselaars en het nevel(koeling)systeem.

Aan de slag met een beter stalklimaat

Wilt u het stalklimaat in uw stal verbeteren? We denken graag met u mee. Voor vragen of interesse kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Overtuigd van onze kwaliteiten?

Heeft u interesse gekregen in een van onze producten of wilt u graag informatie voor uw verbouwproject, renovatieproject of nieuw te bouwen stal? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.