Warmtewisselaar in Barneveld voor twee stallen Jansen-Otten

Warmtewisselaar

Jansen-Otten heeft maart 2020 gekozen voor een samengestelde wisselaar voor beide (bestaande) stallen, mede door de krappe ruimte tussen de stallen was dit de beste oplossing. Er is aangesloten op een bestaande inrichting van Big Dutchman waar er al een mestbandbeluchting met leidingwerk aanwezig was.

Mestdroging

Doordat de warmtewisselaar lucht met een lage luchtvochtigheid inbrengt boven de mestband is de mest bij Jansen-Otten na enkele weken al droger dan voorheen.

Nevel(koeling)systeem

Daarnaast is een vernevel systeem ingebouwd in de warmtewisselaar. Hierbij wordt het water verneveld in de uitgaande lucht, voordeel van dit systeem is dat de luchtvochtigheid van de naar binnen komende lucht niet stijgt maar toch wordt gekoeld. Hierdoor is het koelende effect nog groter aangezien een kip afhankelijk is van koeling door de verdamping van water door de ademhaling, wat minder goed gaat als de luchtvochtigheid al enigszins verzadigd is door verneveling binnen de schuur.

Stofzuiger

De uitgaande stallucht wordt gefilterd d.m.v. een trommelfilter met filterdoek voordat deze de wisselaar in gaat. Op dit filterdoek is een stofzuigersysteem geplaatst welke het doek schoon maakt en de effici├źntie van de wisselaar hoog houdt.

Overtuigd van onze kwaliteiten?

Heeft u interesse gekregen in een van onze producten of wilt u graag informatie voor uw verbouwproject, renovatieproject of nieuw te bouwen stal? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.