Warmtewisselaar in Achterveld voor Geurt Bouw

Voiliere systeem

In 2013 besloot Geurt Bouw om te schakelen van een traditionele scharrelinrichting naar violiere. Bij deze omschakeling is alles vernieuwd door Marius van de Glind, waaronder de levering en montage van een warmtewisselaar met buizensysteem.

Warmtewisselaar

Geurt heeft gekozen voor een warmtewisselaar van ons doordat, zo laat hij weten, hij te maken had met de geringe hoogte van de stal.

Doordat er minder lucht per dier beschikbaar is, is een goede ventilatie van belang voor een goed stal klimaat en wil Geurt Bouw minimaal 1 m3/dier kunnen ventileren of het nu zomer of winter is.

Mestdroging

Een ander voordeel, de mest droging. Doordat de warmtewisselaar lucht met een lage luchtvochtigheid inbrengt boven de mestband weet Geurt het hele jaar door een droge stof te bereiken van meer dan 70% en krijgt hij zelfs geld toe op de mest die wordt afgevoerd.

Nevel(koeling)systeem

Daarnaast is een vernevel systeem ingebouwd in de warmtewisselaar. Hierbij wordt het water verneveld in de uitgaande lucht, voordeel van dit systeem is dat de luchtvochtigheid van de naar binnen komende lucht niet stijgt maar toch wordt gekoeld. Hierdoor is het koelende effect nog groter aangezien een kip afhankelijk is van koeling door de verdamping van water door de ademhaling, wat minder goed gaat als de luchtvochtigheid al enigszins verzadigd is door verneveling binnen de schuur.

Stofzuiger

De uitgaande stallucht wordt gefilterd d.m.v. een filterdoek voordat deze de wisselaar in gaat. Op dit filterdoek is een stofzuigersysteem geplaatst welke het doek schoon maakt en de effici├źntie

Overtuigd van onze kwaliteiten?

Heeft u interesse gekregen in een van onze producten of wilt u graag informatie voor uw verbouwproject, renovatieproject of nieuw te bouwen stal? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.